ASSALAMUALIKUM.... SALAM SATU MALAYSIA.....
ASALNYA.... SAYA TAK RETI DAN TAK PERNAH MAKAN LAUK NI... SAYA MULA MAKN LAUK NI WAKTU SAYA DI KOLEJ... MEMBER YANG MASAKKAN... SEDAP... BIASANYA SAYA MASAK LEMAK JE.... TAK PENAH TAU PUN RESEPI NI.... SAYA SHAREKAN PADA ANDA SEMUA....
BAHAN...
DAUN UBI YANG DI TUMBUK DENGAN SEDIKIT HALIA...
BAWANG MERAH- HIRIS
BAWANG PUTIH- HIRIS
SEDIKIT IKAN BILIS
MINYAK UNTUK MENUMIS
BAHAN PERASA
CARANYA MUDAH JE....
PANASKAN MINYAK, MASUKKAN BAWANG YANG DIHIRIS DAN IKAN BILIS. GORENG HINGGA NAIK BAU...
MASUKKAN DAUN UBI YANG DITUMBUK TADI. GORENG HINGGA LAYU/ MASAK..
MASUKKAN BAHAN PERASA.
SIAP... BOLEH DIHIDANGKAN.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan